ZDRAVI I VESELI BILI - ova internet štacija namjenjena je svima kojima je Trogir u srcu. Stranice je poveznica sa Facebook grupom "Trogir kroz povijest" kako bi se izbjega nedostatak u preglednosti objavljenih fotografija i članaka. Ovde je sve ono šta je objavljeno u grupi sortirano po kategorijama da je lakše pronac.
Trogir kroz povijest :https://www.facebook.com/groups/605241072892601/

U koliko je sadržajem ovog bloga povrjeđeno neko od Vaših prava (vlasništva , privatnosti ....) kontaktirajte nas . Hvala

nedjelja, 1. ožujka 2015.

ČIOVO

...

******
Kupaliste Saldun ******


Livo Strojani desno Kataliniči

 Anthony Mise Znači krojačka radnja pok. šjor Antona Mohoriča je bila u kući od Ante Buble čija žena Marica je bila isto Mohorič....ova fotografija bi mogla datirat iz 1960-ih ili 70-ih jer su Bublini to kupili od Strojanovih ako se ne varam....

Toni Buble Anton Mohorič, brat moje bake,kupio je ovu kuću između 1930/35 od talijanskog trgovca biljem Pinčija (mislim da se tako zvao ) te otvorio u njoj krojačku radnju i živio u njoj. Kad je izgradio novu kuću, krojačku radnju preselio je tamo a 1955 g.kuću prodao mom djedu Anti i baki Marici.


1935. god. porinuće krstaša "Vltava"
Put škvera 1961. god.

Vježba DVD- a 1937.


lokva Okruk

 Na Ciovu je oko 20-tih god.

Na Balanu

Dica u igri i Rožac kakav je nekad bio


Slika predstavlja izgradnju utovarne rampe u kavi u Slatinama . Na slici radnici nekad velike pomorsko građevinske firme Pomgrad grade utovarnu rampu.Rampa je služila za utovar kamena u klapete (teglenice za one koji neznaju šta su klapete) kojima se dalje privozija kamen na lukobrane,rive ,mule i sve ostale zahvate u obalnom pojasu kuje je ova firma radila.