ZDRAVI I VESELI BILI - ova internet štacija namjenjena je svima kojima je Trogir u srcu. Stranice je poveznica sa Facebook grupom "Trogir kroz povijest" kako bi se izbjega nedostatak u preglednosti objavljenih fotografija i članaka. Ovde je sve ono šta je objavljeno u grupi sortirano po kategorijama da je lakše pronac.
Trogir kroz povijest :https://www.facebook.com/groups/605241072892601/

U koliko je sadržajem ovog bloga povrjeđeno neko od Vaših prava (vlasništva , privatnosti ....) kontaktirajte nas . Hvala

HSS-a u Trogiru 11.11.1935

 Radovan Slade-šilović

19.04.2021

Trogirska riva i mnoštvo građana 1935.g.

Fundus Slade-Šilović

Radi se o veličanstvenom skupu HSS-a u Trogiru 11.11.1935, manifestaciji visoke hrvatske svijesti pred izbore. Visoki gosti su došli iz Splita brodom "Bled", a nakon dočeka na rivi gdje je bio slavoluk s natpisom "živila Hrvatska", skup je održan na Batariji a Marmontov spomenik je bila govornička tribina. Osim veličanstvenog dekora i pjevanja patriotskih pjesama,skup je krasio i odred konjice. Na skupu je govorio izaslanik dr. Mačeka, Ivan Čelan, zatim splitski i trogirski kandidati za konačnu pobjedu na izborima na kojima je pobijedila hrvatska opcija🔥Nema komentara: