ZDRAVI I VESELI BILI - ova internet štacija namjenjena je svima kojima je Trogir u srcu. Stranice je poveznica sa Facebook grupom "Trogir kroz povijest" kako bi se izbjega nedostatak u preglednosti objavljenih fotografija i članaka. Ovde je sve ono šta je objavljeno u grupi sortirano po kategorijama da je lakše pronac.
Trogir kroz povijest :https://www.facebook.com/groups/605241072892601/

U koliko je sadržajem ovog bloga povrjeđeno neko od Vaših prava (vlasništva , privatnosti ....) kontaktirajte nas . Hvala

nedjelja, 30. lipnja 2019.

TROGIR TO SMO MI 2

TROGIR TO SMO MI 2

Ivo Slade
16. rujna 2019.
Jedrilo se i liti 1946.


Ivo Slade
16. rujna 2019.
Ajmo malo jedrit - u travnju 1947




Anka Jurjevic
 1. rujna 2019.
Na poleđini piše: Naša škola1963. na prvoj radnoj akciji, Soline, sadnja borova, prekinuto zbog kiše. Gledam sliku i smijem se, puno nas ima, a ukupno vidim jedan mašklin, karijolu i dvi lopte. Šta smo mislili raditi sa "ovoliko" alata.



Soniboj Grgin
16. kolovoza 2018.
Spremni za zimu😁..'30. i neka..



Stanko Karaman
29. studenoga 2018.
SJEĆAMO IH SE – ADAMOV MIŠ BIJELI, SREĆU DIJELI!

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je velika konkurencija raznim gatarama. Njegovo radno mjesto bilo je pored gradske tržnice u Splitu, a zatim u Trogiru. U rukama je držao drvenu kutiju u kojoj se nalazio bijeli miš i podosta koverata s predviđanjem divne budućnosti. Uzvikivao je: "Miš bijeli, sreću dijeli!" Ime mu je bilo Adam.

Mali mišić bi prebirao po kovertama u kojima je napisano sve divno i krasno, pa je bilo svejedno koju će gricnuti. Zadovoljni građani, zadovoljan Adam, a zadovoljan i bijeli miš jer se nagrickao koverata.

Anka Jurjevic
 25. studenoga 2018.
Na rivi 1967. vesela mladost, kolone su bile od željeza, riva jedva asfaltirana.



Marin Giljanović
12. srpnja 2017.
Evo skeniran stare obiteljske slike i upadne mi u oko ova ...... na slici je (s liva na desno) pok. rođak Miro, mater mu pok.Ana Zulim - vjerojatno je neko iz grupe i poznava, stala je na rivu do škole , prva kuca sa istocne strane, ispod nje rodica Sonja a poviše nje moja mater Neda tada još Zulim ....ostatak ekipe na slici neznan .....ali više me zaintrigiralo na slici ova MONTURA CA JE NA NJIMA ..... košulja, đemper dugih rukava, jaketica a doli kratke gace i bosi .....e sad nikako to ne mogu povezat ......nemore se povezat sa neimaštinon jer su ovo 50-te godine ......


Stanko Karaman
16. rujna 2018.


Fotografija: Iz drugog poglavlja monografije ("I na moru i na kraju") – "Diplomirani pekar Picoli – važno je da kruh stigne do naroda", Čiovo (Trogir), 1979.


Anka Jurjevic 
 11. lipnja 2018.

Nas dvi prijateljice, 1957. ispred naše škole na rivi, ona živi u Kanadi, nema ovu sliku i obećala sam joj da ću je objaviti. Moda onog doba, prekrasna za curice. Ja sam ova desno.



Stanko Karaman
27. rujna 2018.



Fotografija: Iz drugog poglavlja monografije ("I na moru i na kraju") – Subotnji Pazar – ovca na ramenu i pravac Ljubitovica, (Trogir, 1979.)

Anka Jurjevic
18. svibnja 2018.

Pedesetih godina prošlog st. najpopularnije misto zimi za ples je bio dom Mosora. Evo jedne iz polovine pedesetih godina, staro društvo s lijeva: moj brat Šime Vukman, Meri Koc i njezin brat Miro, moja sestra Mare Vukman i Marko Radić. Još je jedina živa Meri. Koliko su se oni naplesali i zabavili u Mosora, znam iz priča moje sestre.


Stanko Karaman
2. veljače 2019
IZ MOG ARHIVA (TROGIR 1979.) – STARAČKI DANI TAKO BRŽE PROLAZE


Na trogirskoj tržnici oduvijek je veoma živo. Nema što tu nema. Posebno su zanimljvi raznovrsni proizvodi što ih nude stanovnici trogirskog zaleđa. Radno mjesto njih dvoje je zidić pored te tržnice. Iako u poznim godinama svakodnevno nude raznovrsno cvijeće. Ne reklamiraju svoj proizvod uzvikujući "navali narode", jer kad prolaznik pogleda to bogatstvo boja ne ostaje ravnodušan i, normalno, kupi makar koji stručak. Starački dani tako brzo prolaze, a i kućni buđet je podebljan.


Marin Giljanović
20. studenoga 2018.
bilo je to 65 ......jedna mater i jedan sin koji cini prve korake na Žudiku



Trogir Time Travel
14. veljače 2019

Valentinovo je. A zna se da ljubav ide kroz želudac... pa evo jedne prigodne fotografije s ručka.

Fotografiju smo uočili na delcampe.net



Marin Giljanović
 24. siječnja 2019

Betanija 1967-68 (za one koji neznaju to je granica Trogira i Segeta ) ........Jedan merlo i njegov stric ( a pazi koji motiv je ovi tranzistor - to je ono a vidi ima se može se-pratu se trendovi )
izvor : osobna škatula sa slikama


Gaylee Adell Clarke
18. lipnja 2018.
Ljetnih dana. Sestre sa brata. Pocetkom 1920. Slike iz obiteljskog albuma. Lokacija: Roseville, CA


Mario Stamac
5. veljače  2019

izlet Rožac


Ernest i Mario godine 1950


Tonka,Branko,Šjor Tironi

druženje pedesetih

Anka Jurjevic
31. siječnja 2019

E ovo je 1967. Trogir je imao dva kampa, mali na Lokvicama i ovaj na Solinama. A ja sam već onda poželila raditi sa turistima, pa se to i ostvarilo, sve do penzije.

Igor Županić 
31. siječnja 2019

Baba Ure Guina i tvoj tata Toma Buble s poznatim sivim Wolkswagen pick-upom u pozadini. Po meni negdje 60te, lokacija vjerojatno vaše polje.

Ela Franić
31. siječnja 2019

Dragi moji naseljani,a i svi ostali moji Trogirani,godina je 1961.mjesec travanj,a lokacija kraj mora u naselju,onde di staje 37 bus prva stanica,u blizini su Čokolada i onaj drugi kafić.
Na slici-moj pok.dida Ante Paraman,barba Vinko Paraman i moja draga rodica Jagoda Paraman 😍


Anka Jurjevic
 25. siječnja 2019

1967.god. Hvala ti Mary Quant na mini suknjama, hrabre smo bile za ono doba. Stara ribarnica. Ovaj dio rive je još zemljan, asfalt su kasnije stavili kao i kamene ploče na zid dolje pa se vidi da trava raste.

Gaylee Adell Clarke
2. studenoga 2018.
1956, Trogir



Ivana Zelalija
9. travnja 2018. blizu lokacije Trogir ·

Neću pulitiku u svoju butigu ☺ moj otac Frane, isprid svoje brijačije priko puta apoteke, početkom 60-tih

Anka Jurjevic
 17. travnja 2018.

Tamo negdje polovinom 60. godina prošlog stoljeća. Crveni križ je organizirao svoje članove - dobrovoljne davaoce krvi. Snimljeni su iza katedrale, lijevo na mjestu banke je bio mliječni restoran. Iza ekipe vidite stari autobus Crvenog križa, a na slici moj otac Jure Vukman, Ante Guina, Frane Barada, Ivanka Jarebić i mnogi mladi davaoci, mnogima se ne sjećam imena. Već onda su trogirski davaoci bili brojni i redoviti davaoci krvi. Svaka im čast.


Gaylee Adell Clarke
16. travnja 2018.
 Family picture collection. Date unknown....maybe 1950’s?

Stanko Karaman
27. travnja 2018.
DALMATINSKI VREMEPLOV – I NA MORU I NA KRAJU (Cvjetača na glavi, Seget – Trogir, 1970.)

Seget je od davnine poznat po vrijednim poljoprivrednicima koji ponajviše uzgajaju "verduru". Njihova poljoprivredna zadruga osigurava im otkup salate, cvjetače, kelja... što ih posebno stimulira. Upravo je sezona cvjetače koju treba dopremiti do mjesta otkupa, a u nedostatku prijevoznog sredstva ove Segećanke, prkoseći godinama, s cvjetačom na glavi sigurnim koracima kreću prema cilju, gdje će konačno uloženo i naplatiti.


Anka Jurjevic
  22. svibnja 2018.

Ovo je vrime kad se nekad trčala štafeta za Titov rođendan. Godina je 1956. mjesto trogirska pijaca , puno ljudi, ovo je nekad bio glavni društveni događaj grada. Mnoge sam na slici prepoznala iako je od tada prošlo evo šezdesetak godina.



Anka Jurjevic
15. studenoga 2018.

Moj otac, Jure Vukman, 1938.god ispred ulaza zgrade općine Trogir kao komunalni redar u radnoj uniformi.

Gaylee Adell Clarke
2. studenoga 2018.

Photo Trogir, 1930's. St. Francis? Photo location: Sacramento CA (family photo)


Marin Kalebota
6. listopada 2018.

Gaylee Adell Clarke
19. srpnja 2018.

Fotografija je iz kasnih 1930-ih. Obiteljska slika u Roseville, CA. O je kapelica u Trogiru. Da je to poviše Parkplatz, Put Kapelice

Rina Runjic
10. svibnja 2018.

Evo jedna iz albuma moje matere Toncice cca 1957-58.g. prva s lijeva Katica Rožić Galić, teta Mico Kovač ex. Belava, Marija Rožić, Olga Bezina, Tomislava Gruić, Blaženka Šantić Geić, ispod nje Tomislava Rožić Mamić, desno dolje pa na lijevo:Marija Novak Luiđi, Radojka Krasnić, Anka Šantić Šečer, teta Ivanka Belava Šantić i moja majka Tončica Miše ex. Belava na Obrovu isprid skala od kuće pok.Jele Runjić-Piplice 😊

Ante Barišić
23. lipnja 2018.
"Traù: La Tour Génoise."
Trogir, kula sv. Marka 1905. godine.

Izvor:
https://www.delcampe.net


Ante Barišić
24. lipnja 2018.
Putnici sa parobroda "Oceania" uplovljavaju čamcem u Trogir 1934. godine.
Putnički brod "Oceania", vlasništvo kompanije "Cosulich S.T.N. (Societa Triestina di Navigazione) Lines" iz Trsta izgrađen je 1932. godine i njime su organizirana kružna putovanja Jadranskim i Sredozemnim morem.
Autor fotografije je bečki fotograf Max Wolf (1892 .– 1990.).

Izvor:
http://www.bildarchivaustria.at

Nema komentara: